Vrei să ai o inimă sănătoasă? Iată ce ar trebui să mănânci

Alimentele pe care le consumăm pot avea un efect puternic asupra sănătății și funcționării inimii și a sistemului circulator.

1. Avocado: conține acizi grași nesaturați

Deoarece constituie o excelentă sursă de grăsimi nesaturate, avocado poate susține activitatea inimii. Avocado este de asemenea bogat în potasiu, un nutrient care e esențial pentru sănătatea inimii.

2. Spanac: conține magneziu

Poți asigura un ritm cardiac sănătos pentru inima ta prin consumul regulat de alimente bogate în magneziu. Spanacul reprezintă una dintre cele mai bune surse alimentare de magneziu, așa că urmează exemplul lui Popeye Marinarul și include-l cât mai des în dieta ta.

3. Afine: conțin antocianine

Afinele conțin antioxidanți puternici numiți antocianine care contribuie la reducerea tensiunii sangvine și a stresului oxidativ. Culoarea lor închisă este dată tocmai de existența acestor antioxidanți.

4. Usturoi: conține alicină

Timp de secole, usturoiul a fost utilizat ca remediu natural pentru a trata numeroase afecțiuni. În ultimii ani, cercetările au confirmat că acesta prezintă puternice proprietăți medicinale și că poate chiar îmbunătăți funcționarea inimii.

5. Ciocolata neagră: conține flavonoizi

Ciocolata neagră min. 70% este bogată în antioxidanți precum flavonoizii care sunt foarte utili pentru sănătatea inimii. Mai multe studii au asociat consumul de ciocolată cu un risc mai scăzut de probleme cardiace. 6. Nuci: conțin minerale

6. Vinul roșu: conține resveratrol

Francezii se numără printre națiile cu cel mai scăzut nivel de boli cardio-vasculare și există tendința de a asocia acest lucru cu consumul regulat de vin roșu. Asta nu înseamnă că te îndemnăm să devii alcoolic, dar un pahar de vin de 120 ml pe zi te poate proteja de afecțiunile cardiace.

9. Roșii: conțin potasiu

Roșiile au mulți nutrienți care ne-ar putea menține inima sănătoasă. Au un conținut ridicat de fibre, potasiu, vitamina C, acid folic și colină, toate foarte utile pentru sistemul cardio-vascular.