Zâmbește! Zâmbetul vindecă trupul și sufletul

Cred că știm cu toții efectul instantaneu de îmbunătățire a frumuseții pe care zâmbetul îl are asupra oamenilor, indiferent de sex, rasă sau naționalitate.

Dar, aparent, există și mai multe beneficii dacă ești fericit altele decât frumusețea. Un simplu act de zâmbet poate fi cel mai bun cadou pe care îl oferi corpului și sănătății tale.

Zâmbetul ne vine natural când suntem fericiți, când vedem ceva care ne place, când ne simțim conectați cu cineva sau ceva. Este unul dintre cele mai naturale răspunsuri ale corpului nostru. Dar, ca adulți, nu zâmbim mai mult.

Gândiți-vă la asta- ca bebeluși, obișnuiam să zâmbim de cel puțin 400 de ori pe zi. Și nu doar pentru că eram foarte mândri de rânjetul nostru fără dinți. Pur și simplu am fost fericiți și am știut-o și nu ne-a fost frică să o arătăm. În timp ce, ca adulți, dacă sunteți extrem de fericiți, este cel mai probabil să zâmbiți 40, maxim de 50 de ori pe zi.

Într-un studiu realizat în Marea Britanie, s-a constatat că un singur zâmbet este mult mai eficient în a te face să te simți bine cu tine decât ciocolata, sexul și banii la un loc.

Ritmul cardiac și scanările electromagnetice ale creierului dezvăluie că un zâmbet este mai bun decât 20 de ciocolate sau 20000 dolari în numerar, pentru a-ți stimula starea de spirit.

S-ar putea să vă pară un pic îndepărtat acum, dar există o logică în spatele ei. Când zâmbim, eliberăm dopamină, serotonină și endorfine în corpul nostru. Aceștia sunt toți neurotransmițători responsabili de a ne face să ne simțim bine.

Te fac să te simți bine și îți scad tensiunea arterială, precum și ritmul cardiac. Toți acești factori contribuie imens la o bună sănătate fizică.

Așadar, data viitoare când veți avea ocazia să zâmbiți, faceți-o. Zâmbește cu adevărat și zâmbește mai mult. Este secretul pentru o sănătate mai bună.