Zece strategii utile pentru a rămâne pozitivi indiferent de situație

Uneori în viață poți simți că nu există nicio modalitate de a fi pozitiv. Apar situații care par atât de pline de negativitate încât oricum să fii fericit nu este o posibilitate. De cele mai multe ori, acest lucru nu este adevărat și, dacă puteți găsi o modalitate de a învinge soarta și întunericul.

Iată zece strategii pentru găsirea căptușelii de argint și recapturarea acelei perspective pozitive.

1. Amintește-ți că va fi bine la sfârșit
Poate fi un pic clișeu, dar ființele umane sunt creaturi remarcabil de rezistente. Suntem capabili să suportăm cele mai dure situații și să mergem mai departe după aceea. Unele probleme pot părea de neînvins, dar încercați întotdeauna să vă amintiți că va veni un moment în care veți privi în urmă evenimentele ca o amintire îndepărtată.

2. Fii ok cu nefericirea ta
Acceptarea dificultăților poate fi primul pas către depășirea lor. Recunoașteți că vă este greu și reamintiți-vă că este în regulă. Este bine să te lupți uneori și, după cum se spune în vechea zicală, nu poți avea binele fără rău.

3. Vorbește cu cineva
Uneori, a vorbi despre o problemă poate fi ultimul lucru pe care doriți să-l faceți, mai ales dacă sunteți introvertit. Dar dacă ai o conversație bună cu cineva despre ceea ce treci, te poate ajuta să te simți mai puțin izolat în nefericirea ta și mai mult ca și cum ai avea resursele pentru a depăși situația.

4. Prefă-te ca esti fericit
Deși nu este sănătos să ignori sau să-ți suprimi problemele, alegerea de a combate în mod activ negativitatea din viața ta acționând pozitiv poate fi destul de eficientă. Este un exercitiu in psihologie că actul de a zâmbi, oricât de forțat ar fi, eliberează de fapt endorfine.

5. Răsfățați-vă
Gândește-te la ceva care te face cel mai fericit în viață. Atunci când există o situație dificilă în viața ta, să-ți permiți anumite conforturi poate contribui la ridicarea stării tale de spirit.

6. Răspândiți pozitivitatea altora
S-ar putea foarte bine să constați că a avea alte persoane care găsesc pozitivitate lângă tine poate fi cheia pentru a-ți debloca propriile perspective pozitive.

7. Ai grijă de sănătate
Să dormi suficient, să-ți faci exerciții fizice și să mănânci (mai ales) alimentele potrivite sunt importante în mod normal, dar sunt cruciale atunci când te simți în jos. Exercițiile fizice eliberează endorfine, în timp ce beneficiile unui somn bun sunt atât intuitive, cât și științifice. Consumul de alimente prea dulci, dulci și nesănătoase poate duce, de asemenea, la accidente care vă lasă complet în halde.

8. Realizează cât de multe ai ți fii recunoscător
Dacă într-adevăr vă opriți și faceți un bilanț al vieții voastre, ați putea vedea cât de multe lucruri aveti pentru care trebuie să fiți fericiți. Lumea aglomerată în care trăim ne poate face uneori să uităm cât de mult se întâmplă în viața noastră.

9. Depășiți problemele
În 10 ani îți vei aminti chiar și de ce te-a supărat? Poate ca da, poate ca nu. Oricum ar fi să vă amintiți că veți continua să depășiți această problemă și să priviți înapoi de la distanță este important atunci când încercați să fiți pozitivi.

10. Găsiți binele în rău
Pentru fiecare lucru rău pe care îl poți enumera în viața ta, urmărește-l cu un lucru bun. Realizați acest lucru doar pentru că ceva pare rău în acel moment, asta nu înseamnă că ceva bun nu va ieși din el. Antrenează-te să vezi posibilitățile și să îmbrățișezi incertitudinea fiecărei situații.