Zodiac mayaş: află ce semn eşti şi ce personalitate ai

Horoscopul Mayas este unul dintre cele mai vechi create vreodata.

Horoscopul mayas nu a fost creat pentru a prevesti viitorul persoanelor, ci, mai degraba, pentru a descrie personalitatea oamenilor. Astfel, spre deosebire de horoscopul european, horoscopul Haab este impartit in 19 zodii si se axeaza pe interpretarea totemurilor, spiritualitate si trasaturile de caractere ale oamenilor.

Ch’en: 2 ianuarie – 21 ianuarie

Nume indigen: Luna, Furtuna Neagra, Floare
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii sunt in general sensibile si intelepte. Se bazeaza foarte mult pe intuitie si au un simt al umorului foarte bine dezvoltat. Au nevoie de dragoste si liniste sufleteasca si tocmai de aceea aceste persoane evita certurile. Este de preferat sa fie inconjurate mereu numai de persoane dragi.

Yax: 22 ianuarie – 10 februarie

Nume indigen: Venus
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii sunt guvernate de Venus, astfel ele dau dovada de liniste sufleteasca si iubire. Sunt persoane calde, spirituale, care se inteleg mereu bine cu cei din jurul lor si sunt adeptele relatiilor de lunga durata.

Sak’: 11 februarie – 2 martie

Nume indigen: Furtuna alba
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii isi doresc siguranta financiara, tocmai de aceea sunt dispuse sa faca sacrificii, sa renunte la viata personala, in detrimentul banilor. Afacerile sunt pe primul plan. Sunt persoane rezistente la schimbari si se adapteaza foarte usor in orice mediu social.

Keh: 3 martie – 22 martie

Nume indigen: Furtuna rosie. Caprioara
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii sunt foarte ambitioase si indraznete. Au foarte multa energie, sunt curajoase si sunt mereu in cautarea noului. In dragoste cauta un partener care sa nu le priveze de libertate.

Mak: 23 martie – 11 aprilie

Nume indigen: Zeu
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii sunt mereu in cautarea perfectiunii. Sunt inchise, linistite si sensibile din fire. Rareori isi arata sentimentele, de teama sa nu fie ranite. Se ataseaza foarte greu de partener, insa atunci cand o fac, iubesc cu patima.

K’ank’in: 12 aprilie – 1 mai

Nume indigen: Soare galben. Caine
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii au un spirit al imaginatiei foarte puternic. Sunt inventive si sunt capabile sa faca aproape orice. Nu se tem sa se implice in proiecte dificile, pentru ca nu le sta in fire sa renunte foarte usor. In dragoste sunt loiale, pasionale si dedicate partenerului.

Muwan’: 2 mai – 21 mai

Nume indigen: Zeul Ploii. Bufnita
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii au o personalitate puternica, sunt independente si le place sa lupte pentru idealurile lor. Nu le place sa aiba foarte multi prieteni, pentru ca urasc falsitatea, iar in dragoste sunt capabile de mari sacrificii.

Pax: 22 mai – 10 iunie

Nume indigen: Puma. Sageata
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii au o personalitate puternica, se adapteaza usor la schimbari si au un simt al umorului foarte bine dezvoltat. Au intentii bune, insa nu isi dau seama mereu daca actiunile lor ii afecteaza pe cei din jur.

K’ayab: 11 iunie – 30 iunie

Nume indigen: Pasare Tanara
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii sunt comunicative, prietenoase si deschise. Adora orice activitate care tine de domeniul artistic, pentru ca au calitatile necesare. Vorbesc foarte mult, povestesc experiente din viata lor, iar in dragoste sunt foarte pasionale si loiale.

Kumk’u: 1 iulie – 20 iulie

Nume indigen: Zeu de apa. Crocodil
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii sunt impunatoare, au o fire puternica si sunt foarte calculate. Stabilitatea este punctul lor forte. Familia este pe primul loc pentru ele, iar prietenii si-i aleg cu atentie. Nu se adapteaza usor la schimbari, insa sunt persoane foarte naturale.

Wayeb’: 21 iulie – 25 iulie

Nume indigen: Zeul pamantului
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii sunt considerate ghinioniste. Sunt misterioase si puternice, pentru ca au darul sa inteleaga fenomenele ce tin de domeniul ocultului. Sunt foarte sensibilie si au nevoie de un partener care sa le ofere liniste sufleteasca.

Pop: 26 iulie – 14 august

Nume indigen: Jaguar
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii sunt foarte puternice si inteligente. Le este foarte usor sa se impuna in fata celor din jurul lor si sunt capabile sa trasmita mai departe cunostintele acumulate. Au o gandire logice si au o mare capacitate de analiza. Prefera relatiile de lunga durata si vor un partener loial si sensibil.

Wo’: 15 august – 3 septembrie

Nume indigen: Cer Negru. Broasca
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii sunt foarte intelepte si sunt mereu dornice sa cunoasca lucruri noi. Inclina mereu spre mai mult, sunt ambitioase, puternice si intelectuale. Sunt persoane foarte curioase.

Sip: 4 septembrie – 23 septembrie

Nume indigen: Sarpe.
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii sunt foarte curioase din fire, au foarte multa energie si le place aventura. Adora sa descopere locuri necunoscute, sunt atrase de mister si se adapteaza foarte usor in orice mediu. Au o legatura foarte puternica cu natura. Au nevoie de un partener inventiv, alaturi de care sa nu cunoasca rutina in cuplu.

Sotz’: 24 septembrie – 13 octombrie

Nume indigen: Liliac. Peste
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii se bazeaza foarte mult pe intuitie. Sunt foarte descurcarete, amabile si preietnoase. Se tem de singuratate si sunt in cautarea partenerului ideal, care sa le ofere intelegere si stabilitate.

Sek: 14 octombrie- 2 noiembrie

Nume indigen: Cer. Zeul Zilei
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii se bazeaza in principal pe intuitie. Se descurca foarte bine aproape in orice situatie si sunt foarte apreciate de cei din jurul lor. In dragoste sunt adeptele flirtului, ele reusind mereu sa-si surprinda partenerul.

Xul: 3 noiembrie – 22 noiembrie

Nume indigen: Zeul Vantului
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii sunt loiale, sincere si generoase. Se implica in totalitate in tot ceea ce fac, mai ales in acele activitati care tin de familie. Le place sa daruiasca si se simt atrase de tot ceea ce este necunoscut.

Yaxk’in’: 23 noiembrie – 12 decembrie

Nume indigen: Soarele Verde
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii sunt foarte carismatice, au un simt al umorului foarte bine dezvoltat si sunt foarte vorbarete. Sunt foarte schimbatoare, trec repede de la o stare de spirit la alta, insa in dragoste sunt atente si intelegatoare fata de partener.

Mol: 13 decembrie – 1 ianuarie

Nume indigen: Inteleptul
Persoanele care sunt nascute sub semnul acestei zodii sunt foarte misterioase, inteligente si aventuriere. Le place sa descopere mereu lucruri noi si sa desluseasca mistere. Sunt atrase de tot ceea ce tine de vechi, ocult sau de antichitate. In dragoste au nevoie de intelegere si respect din partea partenerului.